Вівторок, 21.05.2024, 09:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Серпень » 15 » Чекаємо гостей
23:13
Чекаємо гостей

До гостей можна відноситися по різному . Різними бувають і гості. Часом людина довго готується до їх приходу і при цьому проводяться прибирання, ремонти, готуються напої і продукти( закуски по простому), проводиться комплекс попереджувальних заходів з членами родини.

Запрошують гостей з різних причин та з різною метою. Популярні запрошення з приводу іменин, днів народження,новосілля. Деколи запрошення бувають позапланові і неждані для іншої половини сімї . Фінал таких заходів і відвідин не завжди буває прогнозованим. Масові запрошення бувають з метою покращення матеріального становища молодого подружжя. Це в народі називають весіллям. Взагалі перелік причин для приводу гостей залежить чисто від фантазії запрошуючої сторони.

В іншому випадку гостей порівнюють з нашестям татар, які в минулому не користувалися особливою популярністю у нас та у наших найближчих сусідів. Хоча незвані гості нечасто і бувають бажаними, але клопоти, зв’язані з їх прийманням, створюють стресові умови для приймаючої сторони. Тому це потрібно враховувати при виборі об’єкту відвідування.

Іноді гостей радо зустрічають і важко проводжають. Часом зустрічають без ентузіазму , але потім з жалем розстаються… Та найбільше задоволення середньостатистичним господарям приносить радісна зустріч і швидке розставання.

Завжди бажаними, жданими чи не жданими, є ті гості, які щось приносять. Модним стало відвідувати друзів з пляшечкою чи тортиком, чиновників та депутатів з цінними подаруночками.

Все , вказане вище, стосується наших простих і непростих громадян. Дещо інакша ситуація у владних колах і коридорах. Тут все залежить від ступені офіційності візиту (гостювання) і від степені амбіційності (надутості)вищестоящої особи. Тут не обійдешся простим підмітанням хати, пляшкою «Хортиці» та салатом із свіжої капусти (зимою можна і квашеної). В цьому випадку проводиться ремонт фасадів (особистостей та будинків), підфарбовування газонів і, звичайно, ремонт наших унікальних транспортних артерій і вен. Мандраж князьків нижчого рангу в переддень приходу високих(часто невисоких в межах 162см) гостей починається за кілька місяців до приходу владаря їх доль і віддається по всіх кутках і закутках васальної території. В процесі таких відвідин всі прагнуть обманути ближніх і себе. Господарі гостя фасадами, дорогами і газонами, гість думкою про вірних подвижників і соратників. А щоб не сталося випадкових проколів в процесі підготовка ф., д. і г. гість попередньо передбачає виділення коштів з нашого надзвичайно багатого бюджету для впорядкування названих вище об’єктів. Право на подання закусок , напоїв і дечого в дорогу вже залишається за приймаючою стороною. Ефект від такого гостя просто вибуховий. Приймати його страшна честь і сходинка до слави. Користь і для рядових громадян: дороги і фасади лишаються після візиту(газони не вічні). І ще рівень адреналіну в багатьох впаде. В окремих від радості, а в більшості від можливості сплюнути в бік організаторів показухи.

По всіх ознаках подібний візит очікується на Свалявщині найближчим часом з викиданням десанту в сторону полянської ріки до Яківського. Лише цим можна пояснити щире фінансування дорожнього будівництва у вказаному напрямку.  В свою чергу свалявчани надіються , що гостей зацікавить об’єкт напроти технічного коледжу і тоді не менш щедрим буде грошовий потік в структуру райцентру . Якщо ж в процес гостювання вдасться вклинитись головам Керецьок і Березників, то наш район стане царсько- сільським на мапі України.

А в душі так хочеться, щоб такою стала вся країна

Переглядів: 378 | Додав: vmfedi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: