Неділя, 12.05.2024, 20:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Анекдоти [382]
Українські актуальні веселі і сумні історії
Новини організації [15]
Зміни в структурі, плани роботи
Новини [331]
Bсі цікаві новини
Новини Свалявщини [89]
Районні та міські новини
Оголошення [3]
Повідомлення та оголошення
Привітання [5]
Вітання друзям, близьким , знайомим
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Липень » 31 » Чесність депутатів
07:33
Чесність депутатів
Тільки три депутати чинної Верховної Ради відповідають критеріям доброчесності, згідно з дослідженням руху «Чесно». Такі результати були оприлюднені на презентації моніторингу, проведеного Громадським рухом «Чесно».
Згідно з дослідженням, фільтри критеріїв доброчесності пройшли депутати Микола Томенко, Олександр Гудима (фракція БЮТ) і Володимир Лановий (фракція НУ—НС, став депутатом лише в червні 2012 року). Що стосується закарпатських депутатів, то жоден із них тест на чесність не пройшов. 
БЮТівець Олександр Кеменяш (фракція БЮТ — «Батьківщина»), за результатами моніторингу, відповідає 3 із 6 критеріїв доброчесності. 
Зокрема, що стосується пункту «Прозорість задекларованих доходів та майна та їхня відповідність зі способом життя», то Рух «Чесно» у письмовій формі звернувся до народного депутата Кеменяша з проханням надіслати копію поданої ним за місцем роботи декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік (за винятком відомостей, які є інформацією з обмеженим доступом, згідно з Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції»), але Кеменяш не відповів у встановлений законом строк. 
Не відповідає Кеменяш і пункту моніторингу щодо «Особистого голосування в парламенті». Рух «Чесно» неодноразово» помічав, що нардеп був відсутній на засіданнях Верховної Ради, але його картка «голосувала». 
Що стосується пункту «Участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів», то Кеменяш був присутній лише на 29 ранкових та вечірніх засіданнях із 82 (тобто, лише 35 % засідань). Протягом 2011 року Кеменяш був членом Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Згідно з даними протоколів засідань цього Комітету, впродовж 2011 року було проведено 27 засідань Комітету. Кеменяш був присутній на 1 засіданні Комітету, тобто на 4 % всіх засідань Комітету, проведених у 2011 році. 
Народний депутат України, закарпатець Станіслав Аржевітін, за результатами моніторингу Руху «Чесно», також відповідає лише половині з 6 критеріїв доброчесності. 
Він, як і Кеменяш, не подав декларацію про доходи на запит журналістів, його картка також голосувала тоді, коли самого Аржевітіна не було в залі. Він частіше за Кеменяша відвідував засідання Ради, але цього замало: був на 55-ти засіданнях із 82 (67 %). Що стосується відвідування Аржевітіним засідань його Комітету, то такої інформації надано не було. 
Нардеп Василь Петьовка, за результатами моніторингу Громадського руху «Чесно», відповідає 4 із 6 критеріїв доброчесності. 
З його боку не було фактів порушень прав і свобод людини і факти корупції Рух «Чесно» не виявив, а от декларацію про доходи вчасно на вимогу не подав. Було також помічено, що картка Петьовки голосувала тоді, коли сам Петьовка був відсутній. Тим не менше, Петьовка був більш ніж на 75 % засіданнях парламенту. 
А от колега Петьовки нардеп Ігор Кріль відповідає лише двом із шести критеріїв доброчесності. 
Кріль був лише на 48 парламентських засіданнях із 82 (59 %), його картка голосувала тоді, коли самого Кріля не було в залі, він не надав вчасно на запит свою декларацію, а окрім того, Рух «Чесно» має факти на корупційність Кріля. Так, кошторисом Верховної Ради на 2010 рік норми витрат одного народного депутата України на безоплатний проїзд було встановлено на рівні 26 800 грн. Однак у 2010 році Ігор Кріль витратив на свій проїзд 67 746 грн., здійснивши за кошти Державного бюджету України 55 поїздок. 
Сам Кріль обурився результатами моніторингу чесності і почав виправдовуватися. Однак виправдання були дивними. Тобто, Кріль просто кивав на деяких своїх колег, які, мовляв, витратили бюджетних коштів на переїзди значно більше, ніж він, а щодо декларації про доходи, то вона була оприлюднена на одному із закарпатських сайтів. 
Народний депутат Сергій Мошак (Партія регіонів), за результатами моніторингу Руху «Чесно», відповідає половині з 6 критеріїв доброчесності. 
Мошака не звинувачують у причетності до корупційних дій, він також відповідає незмінності політичної позиції щодо виборців, а щодо відвідуваності парламентських засідань, то є одним із найактивніших із закарпатських нардепів. Проте, на думку Руху «Чесно», його картка голосувала тоді, коли сам депутат був відсутній, а окрім того, його звинувачують у не наданні вчасно декларації про доходи та в тому, що він порушував права і свободи людини. Щодо останнього, то «Чесно» висвітило лише один факт, а саме інформацію одного із сайтів. У якій розповідається про те, що депутат Мошак зібрав паспорти у співробітників комплексу «Воєводино» перед другим туром президентських виборів нібито з метою голосування за «правильного» кандидата. Щоправда, у заяві Руху «Чесно» говориться, що ці твердження «не означають підтвердження вини Сергія Мошака у порушенні прав людини, однак вони можуть вважатися вагомими підставами для твердження про високу вірогідність причетності до порушень прав людини, а саме — порушення виборчих прав». 
У коментарі газеті «РІО» Сергій Мошак сказав, що його декларація є на сайті Верховної Ради і він ніколи не робив із неї таємниці (Мошак єдиний із 5 закарпатців нардепів, хто оприлюднив декларацію у своєму профілі на парламентському сайті. — Ред.). А щодо інформації про паспорти, то це абсолютно неправдива інформація, яка не має не тільки автора, а й посилання на будь-яке джерело. 

У статті використано матеріали інформаційного бюро «Аналітик-Контент».

Додамо , що це не нагірші показники чесності депутатів Верховної Ради

Категорія: Новини | Переглядів: 426 | Додав: vmfedi | Теги: http://rionews.com.ua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: