Субота, 11.05.2024, 09:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Анекдоти [382]
Українські актуальні веселі і сумні історії
Новини організації [15]
Зміни в структурі, плани роботи
Новини [331]
Bсі цікаві новини
Новини Свалявщини [89]
Районні та міські новини
Оголошення [3]
Повідомлення та оголошення
Привітання [5]
Вітання друзям, близьким , знайомим
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Липень » 19 » Дещо про імідж Сваляви
19:16
Дещо про імідж Сваляви
Багатьох мешканців Сваляви приваблює перспектива бачити наше містечко привабливим для відвідування туристами, відпочиваючими з прилеглих санаторіїв і просто гостями. Від цього в певній мірі залежить прибутковість бізнесу наших кафе, торгових точок. Хотілось би написати про можливість приємно і змістовно провести час в місті. Але щось ніяких можливостей для такого варіанту не можна пригадати. Свалява явно не має тої родзинки, яка характерна для Мукачева з його замком, для Ужгорода -зі старовинним центром, Берегова –з термальними водами….
Свалявський парк «вражає» своєю невпорядкованість, дірявим фонтаном стилю радянського реалізму,територія навпроти залізничного вокзалу, яка є карткою міста для гостей , деколи приваблює погляд як пасовище для ромських коней. 
Хоча на нашу думку якраз тут можна би помістити дещо, що було би здатним придати цій частині міста певну оригінальність. Подивіться на фото , які зроблені в невеликому містечку,і згадайте, що Свалява славилась своїми різьбарями, продукцію яких можна було знайти в багатьох містах і селах, в чисельних країнах. І чому би не використати чужий досвід і за невеликі гроші прикрасити місто, встановивши дерев’яні скульптури в Сваляві. Вберегти такі об’єкти від вандалів не складно. Досить встановити в місті кілька камер відеоспостереження, вартість яких в сотні разів менша затрат на спорудження пам’ятника нашому славетному земляку , якого торкнулось п’яне безкультурне хамло. 
Талантів в місті багато і вони з задоволенням могли б створити скульптури в нашому, карпатському стилі. Сировини для таких робіт в місті повно і ми би не проти спитати про долю липової деревини зі зрубаних в місті дерев. 
А от відношення з боку влади до творчих людей не дуже. Про них згадують раз в році на день міста. Як приклад вшанувати нашого талановитого художника Дулішковича Павла з приводу його ювілею і відкриття персональної виставки чомусь не вистачило часу чиновникам від адміністрації і міськради.

Рада громадської організації «За майбутнє Свалявщини»

Категорія: Новини | Переглядів: 314 | Додав: vmfedi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: