Понеділок, 13.05.2024, 23:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Анекдоти [382]
Українські актуальні веселі і сумні історії
Новини організації [15]
Зміни в структурі, плани роботи
Новини [331]
Bсі цікаві новини
Новини Свалявщини [89]
Районні та міські новини
Оголошення [3]
Повідомлення та оголошення
Привітання [5]
Вітання друзям, близьким , знайомим
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Грудень » 8 » Донецький євромайдан
09:16
Донецький євромайдан
 В п'ятницю увечері на донецькому євромайдані знову зібралися близько ста чоловік. Священик греко-католицької церкви роздав чотки та прочитав молитву. Потім люди заспівали гімн і обговорили новини із столиці. Скандували: "Разом і до кінця!", "Банду геть!"

Багато хто приносив речі і діставав з гаманців гроші. Один пенсіонер пожертвував євромайдану усю свою пенсію - 1500 гривен.

- Нам треба покаятися за те, що у нас була радянська влада - за те, що ми її допустили, - розповіла 66-річна донеччанка, яка принесла для майдану трилітрову банку меду, нові в'язані шкарпетки, шарфи, в'язані рукавички. - Німеччина покаялася і повстала з попелу. А у нас щеплення від радянської влади досі немає. І тому ми переступаємо через свої святині і через усі жертви, які були принесені тій владі. Бабусю мою з'їли, діда задушили, батько сидів, старший брат - якому було 8, теж сидів, як син ворога народу. Я підтримую євромайдан заради того, щоб ніколи не було більше в Україні розстрілів, голодоморів і психлікарень для інакодумців. Я ж пам'ятаю, як на уроках своїх говорила про Цветаєву і Ахматову, а мене після цього викликали в цікаві місця. Я вважаю, що наш Янукович туди ж веде. З такою аморальною владою, як у нас в країні, не можна йти далі. Але мене радує, що Донецьк зараз поводиться зовсім не так, як в 2004 році, хоча і зараз люди побоюються. І я вам признаюся - теж боюся. Мій батько говорив так: "Пробач їх - бо бути жертвою краще, ніж вбивати і конвоювати". А пам'ятаєте Галича - як він казав? "Не мовчи - бо потрапиш в кати".

Зібрані кошти донецькі активісти витрачають на купівлю квитків для поїздки донеччан в Київ і перераховують для столичного євромайдану.

Після мітингу активісти на місці придумали текст: "Я хочу жити у вільній країні! А ти"?. На шпалерах великою компанією написали ці слова фломастерами, олівцями і лаком для нігтів. Потім розтягнули 15-метровий банер і рушили з ним до проїжджої частини дороги. Так, щоб автомобілі, що проїжджають по головній вулиці, помітили транспарант.


Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_donechchani-zayavili-pro-bazhannya-zhiti-u-vilnij-krajini/530481">Gazeta.ua</a>
Категорія: Новини | Переглядів: 412 | Додав: vmfedi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: