За даними джерела в Адміністрації президента, початкове згода влади йти на переговори було викликано бажанням затягнути час і перегрупувати сили. Про це повідомляє ZN.UA, посилаючись на джерела в адміністрації президента

У ході першого раунду переговорів у понеділок, за твердженням джерела, зокрема, обговорювалася можливість скасування репресивних законів прийнятих провладною більшістю 16 січня.

На скасування законів наполягали члени делегації опозиції.

За інформацією джерела, Клюєв припустив, що влада може піти на перегляд частини законів, запропонувавши опозиції взяти участь у їх коригуванні в стінах Верховної Ради.

Секретар Радбезу від імені Банкової також позначив готовність ініціювати закон про амністію для всіх учасників зіткнень біля стадіону "Динамо", наполягаючи на тому, що звільнення від можливої кримінальної відповідальності повинно стосуватися і співробітників органів МВС.

У свою чергу влада зажадала від супротивників режиму гарантованого відмови від силових дій.

Повпреди опозиції також наполягали на відставці уряду, однак Клюєв дав зрозуміти, що це питання поза його компетенцією, і навряд чи його патрон погодиться на подібний крок.

Джерело стверджує, що на Банковій вирішили перший раунд переговорів малопродуктивним.

Влада не вірить у здатність лідерів ВО "Майдан" контролювати учасників акцій на вулиці Грушевського і сумнівається в доцільності продовження переговорного процесу.

Джерело висловив припущення, що початкове згоду Банковій йти на переговори було викликано бажанням затягнути час і перегрупувати сили.