Мітингувальники будують нову барикаду у верхнього виходу зі станції метро Хрещатик по вулиці Інститутській.

Барикада примикає і до вулиці Ольгинської. Попередньо протестуючі виставили кордони із загону самооборони вище споруджуваної барикади на перетині вул. Інститустської і вул.Ольгинської біля клубу Кабміну.

Мітингувальники будують нову барикаду навпроти виходу з метро "Хрещатик".

Її у 4 метри висотою збудували за півгодини.

"Захоплюємо нову територію, бо так і будемо стояти до весни" - розповів молодий хлопець у камуфляжі, який роздає накази як укріалювати барикаду

Триста чоловіків насипають лопатами сніг у білі мішки, довбають плитку на тротуарі та виставили загон охорони перед новою барикадою.

Правоохоронців, крім кордону у адміністрації президента, по близькості поки не спостерігається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура Житомира почала розслідувати захоплення держбудівель

Також незначна група мітингувальників пояснюють автомобілістам, що рух зупинено у зв'язку із зведенням барикади на вул.Ольгінскій. Охороняючи будівництво барикад, мітингувальники не підходять на близьку відстань до кордону правоохоронців у адміністрації президента. Декілька з них зайшли лише на кілька метрів по вул Банковій.

На даний момент барикада зведена на рівні вище двох метрів практично по всій ширині , включаючи пішохідну частину на вул.Інститутській . Протестуючі також виставили кордон із загону самооборони Майдану на перетині вул.Інститутській і ул.Ольгінской.

За матеріалами: Gazeta.ua, Інтерфакс-Україна
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_mitinguvalniki-zvodyat-novu-barikadu-bilya-administraciji-prezidenta/538132">Gazeta.ua</a>