Понеділок, 13.05.2024, 07:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Анекдоти [382]
Українські актуальні веселі і сумні історії
Новини організації [15]
Зміни в структурі, плани роботи
Новини [331]
Bсі цікаві новини
Новини Свалявщини [89]
Районні та міські новини
Оголошення [3]
Повідомлення та оголошення
Привітання [5]
Вітання друзям, близьким , знайомим
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Лютий » 1 » Народну раду Закарпаття переформатують, а обрані до органу присягнуть на вірність громаді
09:08
Народну раду Закарпаття переформатують, а обрані до органу присягнуть на вірність громаді
Народну раду Закарпаття переформатують, а обрані до органу присягнуть на вірність громаді
Таким став підсумок сьогоднішньої зустрічі активістів закарпатського Майдану, бо ж депутати на засідання Закарпатської обласної народної ради не з’явились.

 З п’ятнадцяти депутатів обласної ради, які за квотним принципом увійшли у склад ЗОНР, на сьогоднішнє засідання прийшов лише Андрій Сербайло. На початку зустрічі, щоправда, був присутнім також і Богдан Кинів, втім, прочитавши заяву про відмову «фронтзмінівців» від членства в Народній раді, і він засідання покинув.

 Причини, з яких депутати не прийшли на засідання, кажуть активісти, достеменно не відомі, але всіх їх про захід було повідомлено завчасно. Учора, скажімо, аргументацією проти повноцінної роботи ЗОНР з боку народних обранців був той факт, що з точки зору законності новоутворений орган нелегітимний, адже рішення про його створення наразі оскаржується в суді.

 В зв’язку з відсутністю депутатів на засіданні ЗОНР, кворуму не зібралось. Відтак, активісти, зважаючи на те, що діяти необхідноно на постійній основі, а неможливість утворення кворуму блокує роботу Ради, прийшли до рішення переформатувати орган та дещо змінити його структуру.

 Вирішено, що легітимізовуватимуть Народну раду Закарпаття під час народних зборів, на найближчому народному віче, що відбудеться на закарпатському Майдані цієї неділі. Легітимізацію новостворений орган отримає з визнанням його народом, що збереться на віче. На народні збори євромайданівці планують персонально запросити усіх депутатів, що входять у ЗОНР. І вже на місці запропонують їм визначатись, чи будуть ті надалі брати участь у роботі органу, чи відмовляються від своєї в ньому присутності.

 Під час віче планують також затвердити «оновлений» остаточний склад Народної ради Закарпаття, і особи, які увійдуть до неї, одразу ж складуть присягу громаді. Список відкритий – до лав ЗОНР можуть вступати й депутати обласної ради, які виявлять таке бажання й готові працювати за будь-яких умов.

 Разом з тим, в обласній раді розглядається можливість створення депутатської групи, яка підтримуватиме зв’язки з Майданом.

Закарпаття онлайн
Категорія: Новини | Переглядів: 265 | Додав: vmfedi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: