Неділя, 12.05.2024, 13:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Анекдоти [382]
Українські актуальні веселі і сумні історії
Новини організації [15]
Зміни в структурі, плани роботи
Новини [331]
Bсі цікаві новини
Новини Свалявщини [89]
Районні та міські новини
Оголошення [3]
Повідомлення та оголошення
Привітання [5]
Вітання друзям, близьким , знайомим
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Липень » 14 » Природа влади
10:48
Природа влади

Природа влади така, що їй розумні не потрібні. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив психолог та письменник Святослав Добровольський.

"Тому ми так кепсько й живемо. В країні має бути колективне правління мудрих під проводом зверхника. Це питомо українська форма правління на зразок гетьмана і загальнокозацьких зборів. Кожне село, вулиця, мікрорайон, підприємство чи установа вибиратимуть поміж себе тямущих і кілька разів на рік відправлятимуть їх у столицю на загальнонародну раду. Все вирішуватиметься по уму: без лобізму, без корупції, без особистої зацікавленості. Вибрали – поїдь проголосуй, щось своє запропонуй. Кілька національних мозкових штурмів – і на всі проблеми знайдуться рішення", - наголосив він.

За словами Добровольського, запустити процес має свідомий своєї історичної місії правитель.

"Народ тяжкий на підйом і з власної ініціативи не організується. Потрібен імпульс згори. А механізм роботи таких зборів відпрацюється в процесі проведення. Їх рішення матимуть найвищу юридичну силу. Ними керуватиметься провідник чи гетьман", - підкреслив письменник.

"Ми досі формально незалежні тільки тому, що нікому не заважаємо і під усіх стелимося. Проте так довго не буде. Обставини примушують нас стати сильними. А не спроможемося – будемо холуями на побігеньках у сильних. "Народ без національної самосвідомості – гній, на якому розростаються інші народи", – казав Петро Столипін", - зауважив він.

Не є винятком із правила наша рідна земля. Ми звикли вибирати , базуючись на разовій матеріальній вигоді і потім на протязі років жалітися на поганих керівників. І при цьому на словах виявляється, що обраного нікудишнього керівника ніхто не обирав.

Хвилює і відсутність молоді , яка би проявляла ініціативу і патріотизм без домішку меркантилізму. На жаль переважна більшість молодих і не зовсім молодих людей віддасть перевагу одному дню свята замість нормального людського життя на протязі всього року,  ходінню та їзді по нормальних дорогах, повноцінному відпочинку в нашому благодатному краю.

Не є винятком із сказаного
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_mi-dosi-formalno-nezalezhni-tilki-tomu-scho-nikomu-ne-zavazhaemo-i-pid-usih-stel/506754">Gazeta.ua</a>

Категорія: Новини | Переглядів: 404 | Додав: vmfedi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: