Понеділок, 13.05.2024, 18:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Анекдоти [382]
Українські актуальні веселі і сумні історії
Новини організації [15]
Зміни в структурі, плани роботи
Новини [331]
Bсі цікаві новини
Новини Свалявщини [89]
Районні та міські новини
Оголошення [3]
Повідомлення та оголошення
Привітання [5]
Вітання друзям, близьким , знайомим
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Січень » 18 » Революції без крові не буває - дисиденти закликають українців йти на жертви
21:51
Революції без крові не буває - дисиденти закликають українців йти на жертви

Революції без крові не буває. Про це заявили дисиденти Юрій Шухевич, Ігор Калинець та Мирослав Маринович під час прес-конференції у Львові.

За словами членів Української Гельсинської спілки, які зазнали репресій з боку радянської влади, нині громадянське суспільство має бути солідарним та готовим іти на жертви. Якщо влада забороняє каски – потрібно не тільки майданівцям їх одягати, а й усім українцям. І якщо унаслідок цих акцій об'єднаної непокори почнуться масові арешти та репресії – дисиденти сподіваються, що міжнародна спільнота притягне українських чільників до відповідальності.

Мирослав Маринович, віце-ректор Українського католицького університету: "Цей тиск був дуже ефективний. Отже, якщо влада нинішня хоче вернути старі часи, то і міжнародна спільнота може вернути старі часи. І тиснути на Україну по повній програмі".

Юрій Шухевич, політв'язень: "Або ми готові йти до кінця – це означає, що готові йти на жертви – або ми так собі вийшли, я знаю, побавитися".

Ігор Калинець, політв'язень: "Ми занадто м'які гуманісти, рахуємося із демократичним світом і не здатні на ту революцію, хоч ми собі назвали, що то є революція. Але… Очевидно, революція без крові не буває".


Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_revolyuciji-bez-krovi-ne-buvae-disidenti-zaklikayut-ukrajinciv-jti-na-zhertvi/536960">Gazeta.ua</a>
Категорія: Новини | Переглядів: 330 | Додав: vmfedi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: