Неділя, 28.04.2024, 07:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Анекдоти [382]
Українські актуальні веселі і сумні історії
Новини організації [15]
Зміни в структурі, плани роботи
Новини [331]
Bсі цікаві новини
Новини Свалявщини [89]
Районні та міські новини
Оголошення [3]
Повідомлення та оголошення
Привітання [5]
Вітання друзям, близьким , знайомим
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2019 » Травень » 20 » Тиждень студентської дружби 2019 в УжНУ
21:45
Тиждень студентської дружби 2019 в УжНУ

 

13 травня 2019 року в Ужгороді розпочався «Тиждень студентської дружби - 2019» поруч з центральним корпусом Ужгородського національного університету,  що знаходиться  по вулиці Університетська, буд. 14.

Організаторами даного студентського фестивалю стали керівники УжНУ спільно з Закарпатським угорськомовним товариством студентів та молодих дослідників «KMDFKSZ» . Організаторами була проведена велика робота і всі учасники отримали масу задоволень. Метою даного фестивалю є розважально – виховна робота зі студентами Ужгородського національного університету.

Під час фестивалю учасники команд змагалися у приготуванні найрізноманітніших страв, основною з яких являється Угорська національна страва «бограч»  яка набула неабиякої популярності в Закарпатті. Показували неабиякі кулінарні здібності десять команд п’ять з яких представляли учасники угорськомовного товариства студентів та молодих дослідників «KMDFKSZ» та п’ять команд від Ужгородського національного університету до складу яких ввійшли представники географічного, інженерно-технічного, математичного, медичного,фізичного, філологічного підрозділів, факультету історії та міжнародних відносин, суспільних наук, туризму та міжнародних комунікацій, здоров’я та фізичного виховання. Також було запрошено представників колективів «Клуб бійців» та «Лами». Вперше до участі в фестивалі було запрошено заступником декана паном Мулеса  Павло Павловичем додаткову команду справжніх козаків Закарпатської Січі на чолі з віце-президентом ВАКСУК, президентом «Західної міжрегіональної академії», академік ВАКС УК, академік МАК, поет-пісняр, віце - гетьман «Козацької Гвардії Академії ВАКС УКР», маршал Козацтва – Олександр Олександрович Морозько, який являється також аспірантом УжНУ.

Поки готувалися страви на вогні, на сцені були численні вокальні й танцювальні виступи представників УжНУ та Ужгородського коледжу культури і мистецтв. Дівчата з Індії пропонували охочим мехенді, студенти й викладачі брали участь у конкурсах, перетягували канат, визначали найкращого в гирьовому спорті.

По закінченню розважальної частини настав час оцінювати кухарські здібності учасників фестивалю. Перше місце за бограч, здобув математичний факультет. Вперше за весь час проведення цього конкурсу, перше місце здобули ужгродці не зважаючи на те, що це страва угорської національності. Друге місце, посів факультет туризму та міжнародних відносин, а третє – команда «Лами».  Найкращою стравою, приготованою на фестивалі - визнали рис із м’ясом, який приготували студенти медичного факультету УжНУ №2. До  складу журі увійшли: консул Генерального консульства  Угорщини – Атілла Корош, перший заступник консула Угорщини в Ужгороді – Ласло Куті, голова Ужгородської міської ради- Богдан Андріїв, ректор та проректор УжНУ Володимир Смоланка та Ігор Король, директор УУННІ – Олександр Шпеник, голова ЗУТСМД – Норберт Бенце та очільник профкому студентів УжНУ – Ростислав Головчанський.

Після закінчення оголошення результатів конкурсу та нагородження всіх призерів, стоянка біля головного корпусу Ужгородського національного університету перетворилася на справжній танцювальний майданчик, на якому розважалися всі студенти, майже до опівночі. «Тиждень студентської дружби» - став чудовою нагодою для знайомства зі студентами з інших країн Світу, можливістю чудово відпочити та позмагатися, перейняти та поділитися досвідом. Всім присутнім, сподобалася атмосфера яка була створена студентами та відвідувачами «Студентського фестивалю», адже відвідати даний захід мали змогу всі бажаючі.

Особлива подяка організаторам за турботу про студентів. Сподіваємося, що у майбутньому буде створено ще більше подібних фестивалів.

Категорія: Новини | Переглядів: 367 | Додав: vmfedi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: