П`ятниця, 10.05.2024, 16:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Анекдоти [382]
Українські актуальні веселі і сумні історії
Новини організації [15]
Зміни в структурі, плани роботи
Новини [331]
Bсі цікаві новини
Новини Свалявщини [89]
Районні та міські новини
Оголошення [3]
Повідомлення та оголошення
Привітання [5]
Вітання друзям, близьким , знайомим
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Липень » 7 » Вічна пам'ять загиблим
14:43
Вічна пам'ять загиблим

06 липня на Закарпатті вшановувалась  пам`ять 30 газовиків загинувших у 1970 році.

Рівно 45 років тому, під час виконанняелектрозварювальни хробіт стався розрив газопроводу, відбувся витік газу із порожнини газопроводу під великим тиском із загоранням, що призвело до трагічних наслідків.

Подія, яка сталася на магістральному газопроводі «Долина-Ужгород-Держкордон» біля державного кордону «Україна-Словаччина» 6 липня 1970 року

Історичний початок газотранспортного підприємства в Закарпатській області припадає на 1 липня 1967 року, коли на виконання указу Міністра газової промисловості №245 було організовано Свалявське районне управління магістральних газопроводів. Створення такої структурної одиниці на Закарпатті було необхідне у зв’язку з введенням в експлуатацію магістрального газопроводу великого діаметра 820 мм і протяжністю 183,3 км під назвою «Долина-Ужгород-Держкордон» - перша нитка (ДУД-І), завдяки якому з надвірнянських і долинських газових родовищ України розпочався безкінечний  потік блакитного палива на експорт.

Це стало початком функціонування найбільшого на той час коридору по транзиту  спочатку українського, а потім і російського газу в країни Центральної, а згодом і Західної Європи.

Україна стала однією з найбільших транзитних країн.

25 липня 1967 року безкомпресорним способом з Надвірнянського газо-конденсатного родовища вперше було здійснено експорт 155 тис.куб.м природнього газу за добу.

До кінця року перетранспортовано, в основному на Чехословаччину, 265,3 млн. куб. м. газу.

Замір перетранспортованого газу здійснювався на території Чехословацької республіки.

Пізніше було прийнято рішення збудувати замір біля Державного кордону на території України, на землях Поладь-Комарівської сільської ради. Будівництво замірного вузла було почато в 1969 році. До липня 1970 року вже було виконано великий об’єм будівельно-монтажних робіт, роботи проводились і 6 липня 1970 року. Під час виконання електрозварювальних робіт стався розрив газопроводу, відбувся витік газу із порожнини газопроводу під великим тиском із загоранням, що призвело до трагічних наслідків. Під полум’я газу попали люди, які працювали на монтажі замірного вузла магістрального газопроводу. Біля десяти чоловік загинуло на місці виконання робіт, а інші з опіками було доправлені в обласну лікарню м.Ужгорода, де їм була подана необхідна медична допомога.

В залежності від ступеню опіків люди помирали в обласній лікарні. В кого були незначні опіки тіла, такі працівники були врятовані.

Кількість загиблих під час аварій складає 30 осіб:

Вічна память загиблим, хай земля їм буде пухом!!!!!

Категорія: Новини Свалявщини | Переглядів: 395 | Додав: vmfedi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: