Субота, 11.05.2024, 13:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Анекдоти [382]
Українські актуальні веселі і сумні історії
Новини організації [15]
Зміни в структурі, плани роботи
Новини [331]
Bсі цікаві новини
Новини Свалявщини [89]
Районні та міські новини
Оголошення [3]
Повідомлення та оголошення
Привітання [5]
Вітання друзям, близьким , знайомим
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Липень » 14 » Всеукраїнське футбольне дербі пройшло в Поляні
22:30
Всеукраїнське футбольне дербі пройшло в Поляні

На Закарпатті змагалося київське «Динамо» з донецьким «Шахтарем». Така потужна футбольна зустріч була не в рамках кубка України або суперкубка. І навіть не чемпіонату. В селі Поляна, що на Свалявщині, провели фінал Дитячо-юнацької футбольної ліги серед 16-річних, де грали одвічні суперники – київське «Динамо» та донецький «Шахтар».

Матч був насичений майстерністю та емоціями, і закарпатські глядачі мимоволі забували, що перед ними всього-на-всього вчорашні школярі. Вийшло справжнє всеукраїнське дербі з драматичною розв’язкою. Що цікаво, завдяки цьому до Закарпаття завітав голова Федерації футболу України Анатолій Коньков.

 

Найбільша відвідуваність «недитячого» фіналу

Заповнений стадіон, підтримка на трибунах, поважні гості – здається, ще жоден фінал із 4-х турнірів Дитячо-юнацької футбольної ліги не проходив у такій атмосфері. Керівники краю переконали очільників ДЮФЛ провести вирішальний поєдинок саме в нашому краї і, мабуть, не пошкодували. Хороше поле в Поляні та любов краян до футболу зробили свою справу. А ще подивитися цей поєдинок приїхали голова Федерації футболу України Анатолій Коньков, тренер збірної України (U-16) Олег Кузнєцов, голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида, його перший заступник Ігор Свищо, голова Федерації футболу Закарпаття Михайло Ланьо, голова Свалявської районної адміністрації Іван Дрогобецький та кілька десятків глядачів. Загалом матч відвідали близько тисячі людей. І фінал, в якому грали київське «Динамо» та донецький «Шахтар», не розчарував.

Спорт: Всеукраїнське футбольне дербі пройшло в закарпатській Поляні

Гра почалась у рівній боротьбі. Частіше загрожували воротам саме «динамівці»: на 10-й хвилині «біло-синій» гравець із 12-ти метрів пробив вище воріт, у наступній атаці добре зіграв воротар «гірників». Проте основні події розгорнулися в другому таймі. На 56-й хвилині захисники «Динамо» збили форварда «Шахтаря» Пихаленка в своєму штрафному. Хвилиною пізніше сам же потерпілий реалізував пенальті – 1:0. Пропущений м’яч мобілізував «динамівців», і ті кинулися в атаку. Вже через п’ять хвилин рахунок був рівним. Микита Сентябов «навісив» зі штрафного з лівого флангу, а Артем Ковбаса ударом голови переправив шкіряний у ворота. «Динамівці», окрилені успіхом, дотиснули своїх принципових суперників. Вирішальною стала остання 80-та хвилина основного часу матчу. Гравець «біло-синіх» «навісив» м’яч у штрафну, донецький голкіпер невдало зіграв на виході, чим скористався все той же «динамівець» зі смачним прізвищем Ковбаса – 2:1 і часу, щоб відігратися «Шахтарю» просто не вистачило. У підсумку – по-справжньому вольова перемога «Динамо». Гравці й тренери отримали з рук президента ФФУ Анатолія Конькова золоті нагороди, а капітан Сергій Чоботенко підняв над головою головний приз турніру. Між іншим, у складі «Шахтаря» є наш земляк Олександр Глагола зі Сваляви, який, щоправда, в фіналі не грав. Варто зазначити, що третьою на цьому турнірі стала команда «Іллічівця» з Маріуполя. У грі за 3-тє місце вони здолали однолітків із Володимира-Волинського. 

До речі, паралельно з фіналом у Сваляві, в Львові розіграли кращого серед 17-річних юнаків. Варто зазначити, що саме у цій віковій групі  закарпатці домоглися свого кращого результату. Підопічні В’ячеслава Пінковського вийшли до 8 кращих команд. У своїй підгрупі вони зайняли третє місце, програвши флагманам українського футболу «Динамо» та «Шахтарю», і перемігши дніпропетровський «Інтер» із рахунком 2:0. 

«Подібні турніри потрібно проводити частіше, – розповів «Закарпатці» президент Федерації футболу України Анатолій Коньков після вищезгаданого фінального поєдинку. – Якщо будемо продовжувати в тому ж дусі, тоді рівень дитячого футболу зросте в декілька разів. Хоча, якщо ми збережемо вже нинішні напрацювання, які було видно в нинішньому фіналі, то це можна вважати кроком уперед». За його словами, величезним плюсом цього чемпіонату стало місце проведення фіналу саме на Закарпатті. «За два дні, які я тут був, зумів побачити, що у вашому краї розвивається футбол – будують ігрові майданчики, стадіони. Срібна Земля завжди славилася футбольними талантами, і сподіваюся, так буде й у майбутньому». Таку саму думку підтвердив віце-президент ДЮФЛ ФФУ Віктор Пищев. «Закарпаття вперше приймало такого роду змагання, але гадаю, це не востаннє, – зазначив він. – Ті ж хлопці з київського «Динамо», які вже встигли побувати в Індії, Іспанії, Франції зізналися, що дуже хочуть сюди повернутися наступного року». За словами віце-президента ДЮФЛ, у регіоні роблять усе для розвитку дитячо-юнацького футболу й завдяки цьому вже найближчим часом Україна зможе виростити чимало талантів для топ-клубів світу.

Що цікаво, на проведенні цього фіналу наш край не збирається зупинятися. Як розповів голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида, інфраструктура нашого краю готова до більшого. «У нас є 4 поля, які можуть приймати матчі вищого ешелону, – зазначив він. – Будемо пропонувати ДЮФЛ, щоб у нас проводили свої ігри не тільки 16-річні, а й спортсмени всіх інших вікових категорій. Гадаю, їм сподобаються ті умови, які ми запропонуємо по харчуванню та проживанню. Робитимемо все, аби цього домогтися». Тому цілком можливо, що дербі 16-річних «динамівців» та «шахтарів» було лише прологом тих футбольних свят, які в майбутньому чекають на наш край.


Источник: http://goloskarpat.info/blog/sport/30052.html#ixzz2Z2uGRwDW
Категорія: Новини | Переглядів: 389 | Додав: vmfedi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: