Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко прийняв рішення вивести групу резерву правоохоронців, які відпочивали в "Українському домі", з приміщення, щоб не перешкоджати переговорного процесу і врегулювати ситуацію мирним шляхом.

Як повідомляє УЗГ МВС України, за рішенням керівника відомства група резерву правоохоронців, яка перебувала на відпочинку в Українському домі виходить з приміщення.

"Під час перебування правоохоронців в Українському домі мітингувальники заблокували приміщення і намагалися провокувати міліціонерів на сутички, незважаючи на чисельну перевагу останніх. Працівники міліції не піддалися на провокації, не дали приводу до ескалації і проявили витримку", - повідомляє УЗГ МВС.

У МВС стверджують, що "метою мітингувальників було взяття в полон правоохоронців для подальшого обміну на активістів Майдану, яких зараз затримані і заарештовані".

Для того щоб продовжити переговорний процес і врегулювати ситуацію мирним шляхом, міністр Захарченко прийняв рішення вивести міліціонерів з "Українського дому", повідомляє УЗГ.