П`ятниця, 17.05.2024, 21:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Вересень » 11 » МВС розробляє спецправила, як знімати знахабнілих даішників
21:38
МВС розробляє спецправила, як знімати знахабнілих даішників
Будь-хто може сфотографувати чи зняти на відео правоохоронця, коли той порушує закон. Причому міліціонери не мають права перешкоджати відеозйомці. 

«Діяльність громадянина зі збору інформації та зйомки співробітників ДАІ є законною. Вона не буде законною лише в тому випадку, якщо громадянин під час збору інформації або відеозйомки фактично перешкоджає співробітнику міліції виконувати свої обов’язки», - пояснює заступник начальника Управління Державтоінспекції МВС України Володимир Резніков. Тобто, якщо стає перед "візиром", хапає правоохоронця за одяг чи відволікає від складання протоколу.

Але представники громадських організацій кажуть – реалії інші. Бо правоохоронці завжди знаходять спосіб повернути закон на свій бік. «Коли справа стосується карних справ, і коли співробітнику міліції загрожує реальне ув’язнення, винним роблять лише громадянина України», - вважає представник "Дорожнього контролю" Ростислав Шапошніков.

А все тому, що немає документа, який би регулював усі нюанси цього суперечливого питання. Аби розробити його, і створять робочу групу за участі експертів та представників Міністерства внутрішніх справ. Вони мають визначити чіткі критерії, що дозволятимуть знімати міліціонерів.

«Ці критерії мають бути певним чином закріплені в якомусь нормативному акті і доведені до працівників міліції. Кожен патрульний сержант міліції, кожен працівник ДАІ має знати, за яких умов його діяльність може зніматись», - каже представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Юрій Бєлоусов.


А поки документ у розробці, в Міністерстві внутрішніх справ нагадують - знімати чи фотографувати міліціонерів не тільки можна, а й треба, якщо ті порушують закон. Адже зазвичай відеоплівка стає головним доказом скоєного правоохоронцем злочину.
Переглядів: 339 | Додав: vmfedi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: