П`ятниця, 17.05.2024, 16:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Вересень » 17 » Спорт чи показуха…
21:09
Спорт чи показуха…

А може й іншим словом можна охарактеризувати ситуацію, яка склалася в свалявському футболі. 

Цей вид спорту ми любимо більше за все. Вся область була колись потужним постачальником футболістів в клуби майстрів ще радянського футболу. Історія пам’ятає В.Турянчика, Й. Сабо, Ф.Медвідя, В.Раца та багатьох інших. Формально і тепер футбол в області процвітає, однак зібрати хоча б одну путню команду талантів не вистачає. Ужгородська «Говерла» стала таким собі перехідником з ліги в лігу.

Та сьогодні бесіда про інше. Зацікавлення викликав той факт, що невелика по населенню Плосківська сільрада  змогла виставити потужний спортивний футбольний колектив для участі в обласній першості. Зразу подумалось про футбольних атлетів , яких виплекала плосківська земля. Та на перевірку виявилось, що в команді, яка виступає під прапором населеного пункту нема жодного представника місцевого футболу. Не подумайте, що села бідні на таланти. Просто декому захотілось мати все і відразу. Видно гриміти на всю область, звезти до купи все золото і всі кубки, постійно перебувати в центрі уваги преси, вищого керівництва, яке теж відчитується перед вищим, захотілося декому з представників місцевої владної еліти.

Для розвитку місцевого футболу потрібен час та гроші, для створення команди з готових чужих футболістів потрібні лише гроші. Правда перший варіант має шанс стати тенденцією в розвитку села, дасть змогу виховати здорове покоління красивих людей. Але сверблячка слави та успіху не дає декому спокійно спати. От і вийшов варіант древнього Риму, коли на арені б’ються атлети, а за ними спостерігають громадяни, яким забезпечено право на хліб і видовища. Правда в сучасних умовах на масло вже можуть заробити тільки футболісти-гладіатори. А коло них ,під маркою розвитку спорту ,дещо підживитися можуть діячі від спорту. Але це вже третє слово, яке проситься в заголовок блогу.

А молодь села, дійсні ентузіасти спорту перебиваються дрібними подачками з боярських столів і тримаються на молодечому ентузіазмі і любові до футболу , приймаючи участь в районній першості.

Більшість з нас любить спортсменів своїх. І хочеться побажати хлопцям ПЛОСКІВСЬКОЇ команди перемог над варягами, які тимчасово присвоїли ім’я одного з сіл Свалявщини.

Переглядів: 341 | Додав: vmfedi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: