Середа, 15.05.2024, 02:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Анекдоти [382]
Українські актуальні веселі і сумні історії
Новини організації [15]
Зміни в структурі, плани роботи
Новини [331]
Bсі цікаві новини
Новини Свалявщини [89]
Районні та міські новини
Оголошення [3]
Повідомлення та оголошення
Привітання [5]
Вітання друзям, близьким , знайомим
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Серпень » 11


Ще 2-є з кожних 5-ти опитаних власників закарпатських домогосподарств, тобто ще 40% краян, "не сподіваються на суттєві зміни свого матеріального становища". Тобто, загалом нічого доброго від нинішньої влади не очікують майже 98,5% населення. Задоволені лише 1,5 відсотка. Тобто, сама влада?

58,5% закарпатців очікують від влади Януковича і Ледиди тільки погіршення

Як повідомили Закарпаття онлайн в Головному управлінні статистики в Закарпатській оласті, у січні 2013 року органами статистики під час квартального вибіркового обстеження умов життя домогосподарств Закарпатської області проведено опитування членів домогосподарств щодо їх очікувань стосовно перспектив зміни у наступні 12 місяців свого економічного становища та еко ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 322 | Додав: vmfedi | Дата: 11.08.2013 | Коментарі (0)

Через півтора року із закарпатських ринків може зникнути домашнє молоко та м’ясо

Прощавайте, гентеші?..

Хоч сьогодні власників домашньої худоби серед закарпатців стає все менше, понервувати через так званий «м’ясо-молочний» закон доведеться немалій частині наших фермерів. За задумом українських парламентарів, уже через півтора року чи не в кожному українському райцентрі мають з’явитися скотобійні та пункти прийому молока. Ідея начебто хороша, та до її втілення залишилося не так багато часу. Тож як готуються закарпатські фермери до заповітного 2015 року?

Валентин Назаренко серйозно розпочав займатися вирощуванням ВРХ не так давно – 3 роки тому. За цей період на обійсті фермера «назбиралося» понад вісімдесят голів. Молоко, м’ясо чоловік постачає переважно для місцевих ш ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 348 | Додав: vmfedi | Дата: 11.08.2013 | Коментарі (0)

Напередодні річниці дії нового мовного закону в розмові з BBC Україна керівники національних громад протилежно оцінили його наслідки.

10 серпня виповнюється рік з часу набуття чинності закону про основи державної мовної політики.

BBC Україна з’ясовувала, чи виправдав документ саме їх сподівання.Більшість політичних спекуляцій відбувалося навколо російської мови, хоча найбільше ухваленню закону раділи громади менш представлених в Україні національностей.

Напередодні парламентських виборів нове законодавство стало одним з козирів в передвиборчій кампанії Партії регіонів, а низка обласних та міських рад Сходу й Півдня України помпезно оголошували російську мову регіональною.

Законом було передбачено, що право на регіональну мову мали меншини, які складають 10% населення села, міста, району чи області й вважають її рідною. До "регіонального переліку" включили 18 мов.

(...)

Уг ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 359 | Додав: vmfedi | Дата: 11.08.2013 | Коментарі (0)

З подивом ознайомились з інтерв′ю декана географічного факультету УжНУ Попа С.С. в останньому номері «Закарпатської правди» під промовистою назвою «Або альтернативна енергетика, або назад у Середньовіччя!» Воно стало логічним продовженням участі шановного професора у півторагодинному круглому столі на телеканалі «Тиса-1». Присвяченому, як виявилось, також під «парасолькою» альтернативної енергетики, шаленій критиці «незговірливої» позиції екологічної громадськості області, об′єднаної у Форум екологічного порятунку Закарпаття, щодо планів бізнесу масово зводити міні-ГЕС дериваційного типу на гірських річках.

Екологічно безпечній народній гідроенергетиці на Закарпатті бути

Звісно, жодного представника громадськості на круглий стіл до телестудії не запросили — цілком у дусі ниніш ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 359 | Додав: vmfedi | Дата: 11.08.2013 | Коментарі (0)