Неділя, 12.05.2024, 17:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Анекдоти [382]
Українські актуальні веселі і сумні історії
Новини організації [15]
Зміни в структурі, плани роботи
Новини [331]
Bсі цікаві новини
Новини Свалявщини [89]
Районні та міські новини
Оголошення [3]
Повідомлення та оголошення
Привітання [5]
Вітання друзям, близьким , знайомим
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Жовтень » 7 » Українські генетики радять не вірити чуткам про ГМО
08:57
Українські генетики радять не вірити чуткам про ГМО

Українські генетики вважають, що скандал навколо генетично модифікованих продуктів, піднятий у Франції, це скоріше психологічна, а не наукова проблема.

Українські біологи і генетики досить стримано поставилися до дослідженням учених Каннського університету, які стверджують, що генетично модифіковані продукти провокують розвиток онкозахворювань.

«Чесно кажучи, мені вже остогидла сама дискусія і спроби оживити її різними організаціями, які спекулюють (а точніше, займаються торгашеством) технофобними страхами», — заявив почесний директор Інституту клітинної біології та генетичної інженерії НАНУ Юрій Глеба.

«З одного боку, соя і кукурудза в США більш ніж на 80 відсотків генетично модифіковані. Продукти на основі сої є частиною їжі всіх без винятку американців з 1996 року. За 26 років вживання не задокументовано жодного випадку негативного впливу на людину (щодо сої) або тварин (щодо кукурудзи)», — зазначив Глеба.

Микола Кучук, директор Інституту клітинної біології та генетичної інженерії, вважає, що проведений у Каннському університеті експеримент викликає низку запитань.

«Зауважу лише, що з 2001 по 2010 р. під егідою ЄС було проведено, мабуть, наймасштабніша і скрупульозне наукове дослідження впливу ГМО на організм людини і навколишнє середовище. (Докладний звіт про це дослідження є в Інтернеті.) Однак воно, як не дивно, не привернуло уваги ЗМІ, водночас як нещодавно оприлюднені результати французьких вчених мали вибуховий ефект. І тут є привід задуматися», — сказав Кучук.

"Я можу зрозуміти суспільну тривогу в зв'язку зі скандалом, піднятим у Франції, але на мій погляд як ученого це скоріше психологічна, а не наукова проблема. Крім того, не можна все ГМО згрібати в одну купу. Це все одно, що сказати: мовляв, всі ліки — це отрута, і закликати від них відмовитися. Нікому ж не приходить в голову вимагати заборони інсуліну, інтерферону, соматотропіну або якогось іншого медпрепарату тільки тому, що він виготовлений методами генетичної інженерії», — зазначив генетик.


Джерело: zn
Категорія: Новини | Переглядів: 361 | Додав: vmfedi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: