Вівторок, 21.05.2024, 11:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Грудень » 19 » Співіснування чи розділення
20:34
Співіснування чи розділення
Просте питання: що відбувається?
 
Пропоную одну з багатьох спроб вербалізувати інтуїтивні надбання ..
 
1. Синя зона України перебуває на етапі розбудови феодального капіталізму.
Помаранчова зона готова до розбудови демократичного капіталізму.
Отже, соціальна складова ментальності донбасів відстає від такої ж складової ментальності українців на один історичний етап (років на 50 - дві генерації).
 
2. Чи може така країна просуватися далі ?  Тут можна уявити декілька відповідей:
   2.1. Не може. В тому сенсі, що розколюється на дві частини, кожна з яких пристає до собі подібної спільноти країн - Україна пристає до ЄС, Донбасія - до ТС.
   2.2. Може. Просуватися далі в якому форматі? В форматі феодального капіталізму донбасів чи в форматі демократичного капіталізму українців?
 

В 2010-му українці не знайшли в собі сил привести до влади своїх представників. Отже, країна пішла шляхом феодального капіталізму донбасів.
 
На цьому шляху певна частка української спільноти увійшла в систему донбасів і перетворилася на частину цієї системи.
 
 Донбаси прагнуть затягнути і решту української спільноти в свою систему, щоб убезпечити знать від можливих соціальних вибухів і розширити територію збагачення. 
 
Такі обставини змушують українців опуститися до феодальної ментальності, відшукувати собі місця серед знаті, серед її обслуги чи навіть серед безправного люду. Інакше кажучи, українці на цьому шляху мають пройти разом з донбасами етап від феодальних стосунків до демократичних ..
 
Якщо українці не бажають втрачати власну ідентичність, якщо вони мають сили йти своїм шляхом, то вони мають взяти владу в країні в свої руки, нейтралізувати партії феодальної спрямованості, вичистити держрівень від донбасів ..
 
І далі почати поступову девальвацію центральної влади, передаючи управління на рівень громад. Саме цим шляхом можна зруйнувати феодальні стосунки, які поки що превалюють на теренах України.
 
І тут виникає корінне питання: чи мають демократичні українці такий інструмент, за допомогою якого вони заберуть владу у донбасів?
 
Українці його відшукують. Знадобилося майже 4 роки донбаського періоду для дозрівання української волі. Тепер Майдан робить спробу зійти з донецького шляху і стати на український.
 
Тут слід взяти до уваги таку обставину - стрижень ментальності українців спирається на грічкосіїв і хліборобів. Ця ментальність не є войовничою. Але вона є волелюбною. Вільні хлібороби не бажали "ставити ногу на грудь" .. Саме ця провідна риса українців зараз вискочила з глибин їхнього битого історичного шляху і виявила себе в протестах.
 
То ж яким чином українці зможуть (і чи зможуть взагалі) перебрати державну владу, до якої припали вже донбаси, яку донбаси перетворили остаточно на інструмент збагачення знаті і яку вони аж ніяк не мають намірів втрачати?

Переглядів: 397 | Додав: vmfedi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: