Неділя, 12.05.2024, 11:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Анекдоти [382]
Українські актуальні веселі і сумні історії
Новини організації [15]
Зміни в структурі, плани роботи
Новини [331]
Bсі цікаві новини
Новини Свалявщини [89]
Районні та міські новини
Оголошення [3]
Повідомлення та оголошення
Привітання [5]
Вітання друзям, близьким , знайомим
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Серпень » 28 » "Свобода" в день Прапора
20:51
"Свобода" в день Прапора

День Державного Прапора України Закарпатська «Свобода» вшанувала по-особливому. Активісти Іршавської та Свалявської районних організацій провели масштабну акцію в селі Сільце на Іршавщині. На роздоріжжі траси Хуст-Мукачево-Іршава свободівці встановили три намети, з яких роздавали всім бажаючим автомобілістам українські державні синьо-жовті прапорці на липучках та стрічки «Моя мова – моя Свобода!», а також партійні прапорці ВО «Свобода».

ро успіх цієї акції говорять чимало закарпатців. «Ми навіть не сподівалися на таке позитивне сприйняття звичайної ввічливості до рідного народу і вшанування головного символу України, – повідомив Михайло Мочан, голова Іршавської районної організації ВО «Свобода». – Біля наметів зупинялися фури зі східного регіону – Донецької, Луганської областей, які звільняли салони автомобілів від прапорців Партії регіонів і прикріпляли український символ і ВО «Свободи». Люди з великим задоволенням робили зупинку на трасі, навіть скупчувався народ, і відчувалося, що в серцях людей Україна живе, що вони спраглі таких заходів, які утверджують і прославляють державу. Бо дуже мало хто сьогодні, майже ніхто, тільки ВО «Свобода» проводить таку важливу ідеологічну роботу щодо утвердження українства в рідній незалежній державі».

Учасники святкової акції також поділилися, що до наметів підходили водії і пасажири з Галичини – Львівської, Івано-Франківської і Тернопільської областей, які не приховували радості від того, що і тут, на Закарпатті, активно працює Закарпатська обласна організація ВО «Свобода». «Вони зупинялися далеко від наметів, спеціально підходили, вели розмови, аби тільки долучитися до Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності», – повідомили учасники акції.

Після акції в Іршаві, куди повернулися свободівці, відчувалося національне піднесення народу. Здавалося, що вся Іршава була задіяна чи побувала на скромному але дуже важливому заході для утвердження держави Україна.

Разом з тим, як повідомив голова Закарпатської обласної організації ВО «Свобода» Олег Куцин, Тячівська районна організація гідно підготувалася до 21-річниці Дня Незалежності України. Голова організації Володимир Гапун з активістами провели значну роботу по відновленню пам’ятного знака воїнам Карпатської Січі – Михайлові Колодзінському, Зеновію Коссаку та січовикам, які геройськи віддали життя за Карпатську Україну. 24 серпня 2012 року о 11. 00 в смт Солотвино відбудеться освячення відновленого пам’ятного знака.

Слава про борців за незалежну Карпатську Україну ніколи не змеркне, хоч би як наші вороги цього не прагнули. Слава Україні!

Прес-служба Закарпатської ОО ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 365 | Додав: vmfedi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: