П`ятниця, 10.05.2024, 19:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Анекдоти [382]
Українські актуальні веселі і сумні історії
Новини організації [15]
Зміни в структурі, плани роботи
Новини [331]
Bсі цікаві новини
Новини Свалявщини [89]
Районні та міські новини
Оголошення [3]
Повідомлення та оголошення
Привітання [5]
Вітання друзям, близьким , знайомим
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Вересень » 07
У справжнє свято дружби перетворилося відвідання делегацією Свалявської ЗОШ І-ІІІ ступеня імені Т.Г.Масарика.

Цю школу чеські друзі відвідують не вперше. Побудована за часів і на кошти першого президента Чехословаччини, нині вона потребує значного оновлення. І край Височина взявся в цьому допомогти. Так народився спільний інвестиційний проект «Заміна вікон з метою впровадження енергозберігаючих технологій». На його реалізацію нинішнього року обласна влада виділила 150 тис. грн. Стільки ж спонсорувала чеська сторона через Фонду «Віза». Звичайно, цих коштів замало для капітального ремонту школи. Але, як в прикладі з Лазещиною, поступово спільними зусиллями можна досягти поставленої мети. І уже цієї зими учням школи буде тепліше і затишніше в класних кабінетах.

Уже другий рік учні школи вивчають чеську мову. Тож і вітання для гостей звучало двома мовами.

У свою чергу гетьман краю Височіна побажав колективу успіхів у здобутті знань, зміцнювати дружбу між українським і ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 359 | Додав: vmfedi | Дата: 07.09.2012 | Коментарі (0)

Минулої суботи на Берегівщині палав ліс. Села Берегуйфолу та Макарьово теж ледь не стали жертвами пожежі. А почалося все, за словами місцевих мешканців, із гуляння, яке влаштували на колишніх землях Берегівського лісгоспу закарпатські можновладці.
За інформацією інтернет-видання «Закарпаття онлайн», на території, переданій у користування громадській організації «Мисливський клуб «Губерт», нібито відпочивали закарпатські «регіонали», серед яких місцеві мешканці впізнали голову Закарпатської облдержадміністрації, очільника облорганізації Партії регіонів Олександра Ледиду, голову Берегівської РДА, керівника берегівських «регіоналів» Ігоря Свища та інших посадовців.
Смалили vip-мисливці цигарки, смажили шашлики чи робили ще щось із вогнем, але в лісі спалахнула велика пожежа. Працівн ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 387 | Додав: vmfedi | Дата: 07.09.2012 | Коментарі (0)