П`ятниця, 10.05.2024, 21:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Анекдоти [382]
Українські актуальні веселі і сумні історії
Новини організації [15]
Зміни в структурі, плани роботи
Новини [331]
Bсі цікаві новини
Новини Свалявщини [89]
Районні та міські новини
Оголошення [3]
Повідомлення та оголошення
Привітання [5]
Вітання друзям, близьким , знайомим
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Вересень » 02

У селі Солочин Свалявського району пройшов традиційний, вже 7-ий за ліком, конкурс коней гуцульської породи, що має назву «Свято гуцульського коня».

На свято приїхали репродуктори та власники, які займаються розведенням коней гуцульської породи, із Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей. Крім того, присутніми були на святі й науковці, які щорічно збираються напередодні конкурсу на спеціалізовану конференцію, аби підбити підсумки розвитку конярства в Україні та Європі.
  Відродженням популяції коней гуцульської породи на Закарпатті почали займатись на початку двотисячних років. І найбільшу допомогу закарпатцям в цьому надали поляки .Саме польські колеги свого часу подарували «Племконецентру» кілька коней, що й дало можливість відродити цей вид на теренах Зак ... Читати далі »

Категорія: Новини Свалявщини | Переглядів: 444 | Додав: vmfedi | Дата: 02.09.2012 | Коментарі (0)

Газета "Новини Закарпаття" днями помістила наступну замітку :

"ОО ВО «Свобода» розписала камінь у закарпатському Солотвині, щоб "попаритися"(піаритися) та сфотографуватися. Цікаво, що «обписали» його «вандали» в акурат до приїзду їх лідера - зубного техніка Тягнибока, на Закарпаття. На камені зроблено напис «rom mare» – скорочено від «România Mare», «Велика Румунія». Це вже четверта за рахунком «наруга» з часу встановлення і освячення пам’ятного знаку, над українською історією. Як повідомляла Закарпатська ОО ВО «Свобода», свободівці вкотре написали заяву до Тячівської міліції, яка спробує знайти винуватців."

Тижнем раніше було опубліковано "страшенний компромат" про "насильну" зупинку свободівцями тр ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 408 | Додав: vmfedi | Дата: 02.09.2012 | Коментарі (0)