П`ятниця, 10.05.2024, 22:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Анекдоти [382]
Українські актуальні веселі і сумні історії
Новини організації [15]
Зміни в структурі, плани роботи
Новини [331]
Bсі цікаві новини
Новини Свалявщини [89]
Районні та міські новини
Оголошення [3]
Повідомлення та оголошення
Привітання [5]
Вітання друзям, близьким , знайомим
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Вересень » 2 » Свято коня
22:04
Свято коня

У селі Солочин Свалявського району пройшов традиційний, вже 7-ий за ліком, конкурс коней гуцульської породи, що має назву «Свято гуцульського коня».

На свято приїхали репродуктори та власники, які займаються розведенням коней гуцульської породи, із Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей. Крім того, присутніми були на святі й науковці, які щорічно збираються напередодні конкурсу на спеціалізовану конференцію, аби підбити підсумки розвитку конярства в Україні та Європі.
  Відродженням популяції коней гуцульської породи на Закарпатті почали займатись на початку двотисячних років. І найбільшу допомогу закарпатцям в цьому надали поляки .Саме польські колеги свого часу подарували «Племконецентру» кілька коней, що й дало можливість відродити цей вид на теренах Закарпаття та покласти початок Державній книзі коней гуцульської породи. І, якщо в 2002 році в області нараховувалось тільки 10 «гуцуликів», то на сьогодні для запису у Державну книгу племінних коней гуцульської породи у нас є коней у кількості 300 голів. «Лікування кіньми» нині в Закарпатті застосовується тільки в санаторії «Квітка полонини», на базі якого і відбувався конкурс коней гуцульської породи. Й, аби відчути на собі користь гіпотерапії, до Закарпаття їдуть туристи не тільки з України, але й з Росії, Білорусі, Угорщини.
 Нині розведенням коней гуцульської породи в області займається 3 племінних центри. 
 Поява все нових господарств може бути чи не найкращим свідченням зацікавлення «гуцуликами» на всеукраїнському рівні. Як і те, що вже наступного року має запрацювати новий українсько-польський проект, спрямований на збереження і розвиток гуцульської породи коней. 

Категорія: Новини Свалявщини | Переглядів: 445 | Додав: vmfedi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: