П`ятниця, 10.05.2024, 03:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Анекдоти [382]
Українські актуальні веселі і сумні історії
Новини організації [15]
Зміни в структурі, плани роботи
Новини [331]
Bсі цікаві новини
Новини Свалявщини [89]
Районні та міські новини
Оголошення [3]
Повідомлення та оголошення
Привітання [5]
Вітання друзям, близьким , знайомим
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Вересень » 6 » Логіку дій Нацбанку передбачити дуже важко
07:56
Логіку дій Нацбанку передбачити дуже важко
Голова Асоціації українських банків Олександр Сугоняко розповів, що логіку Нацбанку та уряду передбачити зараз дуже важко, тому сказати, яка буде доля курсу валют і економіки загалом у майбутньому не можливо.
"Я вже 20-й рік працюю в Асоціації українських банків. Я працював з усіма. І щодо будь-яких рішень, які приймав чи Тігіпко, чи Стельмах, чи Ющенко, чи Яценюк, чи Гетьман, я міг подумки стати на їхню сторону і розібратися, чому вони прийняли те, чи інше рішення і відповідним чином вести дискусію, розуміючи їхні мотиви. Нинішнє керівництво Національного банку ставить мене дуже часто у глухий кут. Я просто не розумію, для чого вони роблять те чи інше", - поскаржився він.
Сугоняко зокрема наголосив, що не розуміє, чому зараз Нацбанк діє саме так щодо курсу валют. "Щодо вчорашнього хаосу, я не можу зрозуміти, для чого вони це зробили. Це можна було зробити зовсім по-іншому, спокійніше. Я інколи не знаю, для чого вони це роблять. Тому важко передбачити, що вони завтра можуть уткнути. Може для них це нічого. Але втрачається стабільність на відведеній їм ділянці", - підкреслив експерт.
Він додав: "Тут присутній елемент непрофесіоналізму, якраз він полягає в тому, що треба мислити системно, і тоді не буде цих проблем".

Сугоняко також переконаний, що Україні потрібен кредит МВФ, але уряд має продумати, як його потім виплачувати.
"Кредит МВФ — це покращення нашого платіжного балансу. Чи треба нам покращувати платіжний баланс? Треба. Чи треба кредит МВФ? Треба. Але на яких умовах, як це буде, як ми будемо розраховуватися - це вже політика", - пояснив Сугоняко.
Він додав: "Кредит МВФ може пом'якшити нам девальваційний тиск".

Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/business/_logiku-dij-nacbanku-peredbachiti-duzhe-vazhko-sugonyako/454317">Gazeta.ua</a>




Категорія: Новини | Переглядів: 336 | Додав: vmfedi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: